Pari viikkoa sitten Haihatus sai mielenkiintoisen ehdotuksen.

Naisääni esitteli itsensä puhelimessa kesänäyttelyn  vakioasiakkaaksi jo sen hamasta 12 vuoden takaisesta alusta alkaen. Hän oli lukenut lehdestä että Haihatuksella olisi auto-ongelmia, ja onhan niitä aina.

Hartolalainen Eva Varis oli ostanut uuden auton ja halusi nyt lahjoittaa Haihatukselle vanhan autonsa. Jessus sentään! Tarvetta autolle on, itseasiassa yhdistyksellä ei ole koskaan vielä ollukaan omaa autoa, vaan ajot on tehty tähän asti yksityisillä ropposilla.

Tänään Eva ja miehensä Juhani Varis tulivat juuri huolletun harmaan Volvon kanssa suoraan katsastuksesta Haihatuksen pihaan. Volvo on ollut Evan käytössä uudesta asti, hän osti sen aikoinaan verovapaasti työskennellessään Ulkoministeriön tutkijana Murmanskissa. Nyt kun oli tullut aika luopua uskollisesta kulkupelistä, hän katsoi voivansa myös luopua siitä edullisesti eli lahjoittaa ihan ilmaiseksi hyväksi katsomaansa tarkoitukseen.

Eva ja Juhani kertoivat meille auton historiaa ja antoivat mukaan huolto- ym papereita, joiden joukossa oli mielenkiintoisen näköistä venäjänkielistäkin lomaketta.

Eva esitteli auton olevan nimeltään Harmo - mikäpä olisikaan lahjahevoselle osuvampi nimi!