1296391232_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haihatuksen Hengen jäsenet saivat alkuvuodesta jäsenpostinsa jäsenlaskun kera ja heti alkoi maksuja tilille ropista. Haihatus kiittää jäseniään; näin sydäntalvella(kin) on joka ropo tarpeen.

Erityiskiitos sille yksityiselle jäsenelle, joka maksoi muutaman kympin ekstraakin. Tuommoinen yllättävä anomaton avustus piristää pankkitilin lisäksi myös mieltä. (Huomio sinä jo toistamiseen toimintaamme avustanut jäsen; ilmoittaudu ens kesänä näyttelyyn tullessasi, jotta ymmärrämme pullakahvit ees tarjota.)

Isossa taidemaailmassa tehdään parhaillaan Guggenheim -museon Helsinkiin rakentamisen suunnittelun selvittelyä hirmuisen isolla rahalla, joka ei kuulemma ole mistään pois.

Haihatuksen kehittämisen suunnittelun selvittely on myös nyt ajankohtainen asia, mutta ehkä jokusen nollan pienemmällä budjetilla kuitenkin. Mahdollisesti jopa ihan pelkillä nollilla, mutta suurella intohimolla ja kimpassa kavereiden kanssa, joka sekään ei ole mistään pois -jollei nyt enintään tekijöidensä paksusta selkänahasta.

Tammikuuta vietimme pitkälti palavereissa sunnitelmaamme kertoen ja kysellen yhteistyöhalukkuutta tämän keskisuomalaisen Guggenheimin luomiseksi. Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen taidetoimikunta, Keski-Suomen tanssinkeskus ja Humak ovat jo lupautuneet yhteistyökumppaneiksi.

Rahoitus on tietysti ihan vakavasti mietittävä asia ja siksi olemme viime päivinä joutuneet myös laskinta räpläämään ja rahoittajia häiritsemään kysymyksillämme.

Hämmentävää kyllä kukaan ei ole ruvennut jarruttelemaan suunnitelmiamme.

Haihatuksen Hengen hallituskin kokoontui perjantaina puimaan suunnitelmaa ja tekemään päätöksiä. Uusia hyviä ideoitakin syntyi, kuten aina tuon porukan kokoontuessa.

raportoi

Merja