Kirouskone, Heikki "Morgan" Hämäläinen

Morganpas on vauhdissa.

Viime syksynä julkaisimme Ihmisen osa aforismikirjan, joka on saanut oikein hyvää palautetta. Siksipä esikoiskirjailijamme uskaltautuikin julkaisemaan toisenkin sanallisen tuotoksensa heti perään. Parhaillaan Gummeruksella painetaan Heikki Morgan Hämäläisen RIIMILEIKKIÄ, limerikkirunoja Suomesta.

Limerikit ovat kiehtoneet (nekin!) tätä totaliteettitaiteilijaamme jo kauan, nyt oli aika niidenkin saada konkreettinen muotonsa ja höyrytä ulos taiteilijan ideoita pursuavasta päästä.

Itse en ollut kuunaan kuullutkaan limerikeistä ennenkuin Sysmän mies sivisti! Ne ovat runoja tahi riimejä joissa on ihan rakentamisensääntönsä. Wikipediassa niistä sanotaan näin. Riimileikkiä -kirja leikittelee maantiedolla; jokaisesta Suomen kunnasta on ilkamoitu vähintään yksi limerikkiruno.

Jos rupesivat limerikit nyt syyhyttämään tai haluat pian tietää mitä sinun kotikunnastasi riimitellään tai olet Morganin ihailijoita (niinkuin niin moni meistä), varaa ihmeessä omasi: puh 040 5161703 tai haihatus@haihatus.net.