421955.jpg
Raimo Auvisen Terveydenhuollon priorisointi Joutsan virastotalolla 1.-30.3.2007

Eilen illalla pystytimme porukalla Joutsan Seudun Taideseuran näyttelyn virastotalon aulaan.
Näyttely on jo seuran 24:s vuosinäyttely ja esille ripustettiin tälläkin kertaa 13:n taiteen harrastajan töitä, taisi olla yhteensä lähes 70 kappaletta. Seura on käsittääkseni tällaisen pienen paikkakunnan taideseuraksi varsin vireä ja sitkeä.

Me olemme mukana ihan jo kannatuksenkin vuoksi. Taiteemme taitaa kyllä hiukan poiketa seuran muusta tuotannosta, joka on lähinnä perinteisempää kaunista ja hyvinkin taidokasta, pääosin tauluja. 
Kerran aikaisemmin olemme osallistuneet vuosinäyttelyyn. Eräs seuran naisista kertoi silloin nähneensä meidän tuoneen sinne kasan vanhoja suksia ja ihmetelleensä silloin että mitähän niistä syntyy. Näkipä sitten myöhemmin lehdessä kuvan samaisesta suksikasasta ja käsittäneensä vasta silloin nähneensä jo valmiin teoksen. Että näin. Onneksi on erilaisia taidekäsityksiä.

Nyt veimme esille väen kummasteltavaksi minun Byrokratiani ja  Raimon Terveydenhuollon priorisoinnin uudessa asussaan, johon olemmekin varsin tyytyväisiä. Teos istui tilaan yllättävänkin hyvin ja on lisäksi aiheeltaan paikkunnalla ajankohtainen.

Virastotalo on sikäli hyvä paikka näyttelylle, että siellä sen joutuu väkisinkin näkemään iso joukko joutsalaisia. Jollei satu olemaan tarvetta käydä vaikka poliisin juttusilla soskussa tai työvoimatoimistossa, niin äänestämämässä ehkä kumminkin voi monikin käydä. Ja äänestyshuoneeseen päästäkseen on käveltävä näyttelyn läpi.