266184.jpg

Kesällä veimme nelostien varren piristykseksi Raimon Savolaismallisen näköisveneen.
Syksyllä oli tarkoitus hakea se pois. Vaan on se ukko niin painava, ettemme ihan kaksin sitä sieltä saa, olemmekin odottaneet riskejä apuvoimia sen siirtämiseen ja siksi tuo on sitten jäänytkin hakematta.
On se siinä ihmisiä ilahduttanut, olemme saaneet siitä paljon myönteistä palautetta. Ja mikä parasta se on pysäyttänyt ihmisiä katsomaan tarkemmin ja levähtämään siinä tarkoituksessa vierellä olevalla lepolassella. Itse bongasin kerran netistä kuvan, joka oli otettu siinä loikoilevasta nuoresta miehestä ja kuulimme myös siinä joskus nähdyn nukkuvia liftareita. Joten asiansa se on ajanut, pysäyttämään ja käyttöön sen tarkoitimmekin, eikä pelkästään kiitävän hetken katseen pysäyttäjäksi.


Aina ohi ajaessamme kyllä muistamme, että ähh, tuokin pitäisi..,  mutta  huihai pois meistä turha hosuminen, ehkä onkin hyvä välillä olla saamaton, - tuli nimittäin tällekin ukolle talvipesti, kun saimme tehtäväksemme Joutsan joulunavaus-kyltin tekemisen siihen samaiseen risteykseen. Keksimme, että voimme pukea ukon jouluisempaan talviasuun ja pistää sen hoitamaan tätä tärkeää joutsan joulusanoman levittämistä paikkakunnan väelle kuin myös ohi kiitäville pohjoiseen tai etelään menijöille.

Joutsan joulu avataan 2.12., joten ennen sitä saakoon savolaismallinen näköisvenekin lämpöisempää ylle. Nythän se reppana on siellä ihan paljasvarpain vielä.