1281268412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TONJA GOLDBLATT: Kaikki me unohdumme (Erittäin salainen, Haihatus 2010)

Haihatuksen tiloissa kaikuu jo tyhjyys, sen verta on jo purkua ehditty tekemään kaksi viikkoa sitten päättyneen kesänäyttelyn jälkeen. Pääasiassa taiteilijat purkavat ja noutavat kukin omat työnsä kuten ripustivatkin, joten tässä vaiheessa me kahvitamme ja omppupiirakoimme eri kolkista Suomea tulevia taiteilijoita. Hyvillä mielin, sillä näyttelyhän oli onnistunut ja paljon kiitelty. Tasoonhan me tähtäsimmekin -ja tähtäämme vastedeskin.

Kahvittelujen lomassa Haihatus on myös siirtynyt keltaisesta resepsuunikärrystään takahuonetoimistoonsa; nyt on aika hoitaa Kulttuurin kiertotie eu-hanke pakettiin ja pistää nätti rusetti päälle. Ristiriitainen homma; toisaalta se on hyvin tylsää toimistobyrokratiaa, mutta toisaalta iloista onnistumisen kirjaamista muistiin. Ihan hirveestihän tässä on kaikenlaista opittu projektin aikana. Ehkä näistä hankkeista sittenkin on jotain muutakin hyötyä kuin pelkkä rahoitus. Ihan heti en kuitenkaan tahtoisi näin isoa hanketta toteutettavaksi, mutta jospa kohta jo jotain pienempää, hmmm....

Noh, ensi viikolla kokoontuu Haihatuksen Hengen hallitus kuulemaan kesä- ja kiertueraportointimme ja samalla varmaan visioimme tuleviakin. Luulenpa että hallituskin huilaa mielellään hetken vähän pienempien projektien kanssa. Mennään eteenpäin Kulttuurin kiertotien kokemuksia rikkaampina, hurjasti viisastuneina, virkistyneinä ja verkostoituneina.

Raportoi
Merja
omenapiirakan paistuessa