1281272058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

näkymä Haihatuksen vintiltä 2010, etualalla Johannes Heinosen Talvisota -sarjaa.

Kulttuurin kiertotien näyttelyt on nyt kierretty.  Kiertueen viimeinen näyttely; Päästä päähän Lappeenrannassa purettiin tällä viikolla ja olo on sen mukainen, onnellisen haikea. Jäljellä on vielä se pakollinen EU-hankkeen vaatima paperinmakuinen puoli, niine karvoineen kaikkineen Kiertotie-hanke päättyy vasta syyskuussa. 

Erittäin salainen -kesänäyttely Joutsassa jatkuu vielä viikon. Kovasti sitä on yleisö kehunut, kuulemma kesä kesältä on näyttely parempi. Samaa mieltä olen, kyllä kehitystä tapahtuu koko ajan. Tästä on sanottu että se on kokonainen, yhtenäinen ja ajatuksenmukainen. Kukaan ei ole älähtänyt alastomuuksista, pitsipippeleistä eikä poliitikkojen satirisoimisesta. Suljettu osasto on ollut suosittu ja siihen ovat tutustuneet kaikki.

Pääsymaksuista ei ole tänä kesänä rutistu yhtään, olisiko jo viimein opittu ettei näyttely tipahda taivaasta valmiina ja ilmaiseksi. Sellainenkin iloinen yllätys on kesän mittaan koettu, että eräs meille tuntematon vantaalainen näyttelynkävijä kyseli sähköpostitse tilinnumeroa, johon voisi lahjoittaa Haihatuksen Hengelle pienen tukisumman. HUH! Sen lisäksi että jokainen euro on tarpeen, niin kyllä tuommoinen yllättävä pyyteetön ja oma-alotteinen avustaminen ilahduttaa ja kannustaa kummasti! 

Viikon kuluttua sunnuntaina 15.8. suljemme näyttelyn ja olemme taas vapaita liikkumaan, mutta ymmällämme. Takki tyhjänä. Näistä tutuista kesänäyttelyn päättymisen fiiliksistä kertoi omassa blogissaan TaideAitat kesänäyttelyn isäntä Pekka Hannula. Ja kuten TaideAitat, niin myös Haihatus puskee eteenpäin tulevanakin suvena. - ja toki talvikaudellakin jotain tehdään!

Lupaa Merja