2121292.jpg
Raimo Auvinen "juokseva vesi joka mökkiin" 1999

Tänä aamulla keittelimme aamukaffet ja haimme oikein kaupasta tuoreet riisipiirakat, oli näet tulossa kaupungista vieraita. Maaseudun Sivistysliiton väkeä tuli Helsingistä matkallaan Jyväskylään, Kaustisille ja ties kuka minne.

Haihatuksen ja Sivistysliiton toiminta ja tarkoitusperät ovat osin yhteneväiset ja yhteistyö saattaisi hyvinkin olla hedelmällistä. Sivistysliitto tuo esiin ITE-taidetta, Haihatus puolestaan esittelee sekä kansantaiteilijoita että ammattilaisia rajattomuuden periaatteella. Ja jos nyt joku ihmettelee tuota ITE-taiteen ja kansantaiteen eroa, niin eihän sitä ole. Sama asia, pieniä sävyeroja löytäköön hän ken niitä etsii.

ITE-kartoitus on edennyt eteläiseen Keski-Suomeen ja niillä asioin olivat nyt täällä virittelemässä yhteistyötä. Eiköhän siitä jotain synny, ainakin innokasta keskustelua virisi aamuisen haihatuspöydän ympärillä ja olisi varmaan jatkunutkin ties miten pitkään jollei yhdellä jos toisella meistä olisi ollut muitakin menoja päivälle. Tuosta nyt on kuitenkin hyvä jatkaa toisella kertaa.