253367.jpg

Toissapäivänä kaupan parkkipaikalla huuteli mies peräämme, että olisi vähän asiaa!
On kuulemma ostanut  matkabaarin itselleen ja siellä on kovin tyhjät seinät, taidetta tarvittaisiin, kun ei oikein kiinnostaisi ne iänikuiset kaljamainokset ja muovitynnyrinpohjasomisteet. Mies puhui ihan asiaa, joten kävimme siinä parkkiksella pikaisen neuvottelun ja lupasimme ottaa asian hoidettavaksemme.

Mikäs, justiinsa viime viikolla Keski-Suomen taidetoimikunnan väki  kiitteli juhlapuheessaan Haihatuksen  ottavan huomioon kulttuurin alalla usein unohdetut maaseudun miehet. Tässäpä taas tuli kohderyhmä vastaan, liikkuuhan siellä matkiksessa naisiakin, mutta taatusti niitä maaseudun miehiä.

Kyseinen kuppila oli ennen perinteinen kunnon kaljaräkälä, vuoden verran sitä on kituutettu kahvipaikkana ja nyt tämä uusi omistaja aikoo palauttaa oluet, mutta haluaa kuitenkin ruokapaikan imagoa, eikä kuulemma aio  antaa kaljaporukan pilata paikan mainetta.

Haihatus ottaa hoitaakseen taidetta piristykseksi ja ajatuksenkin herättäjäksi tähän ainakin tällä hetkellä varsin ankean tunkkaiseen ympäristöön. Emme sitoudu mihinkään kuukauden-taiteilija-näyttely-systeemiin, vaan vaihdamme työt silloin tällöin, ehkä parin kolmen kuukauden välein. Tai mitenkä homma nyt tästä kehittyy. Parempaa valaistusta kyllä edellytämme ja kohdevaloja kuppilan isäntä lupasikin pikimiten järjestää.

Morgan
lupasi olla ensimmäinen matkishaihatuksen  taiteilija ja ensi viikon jollekin päivälle järjestämme  ripustuksen.