1951652.jpg

Yllä Kulttuurin kiertotien Pekka Suomäen suunnittelema Kulttuurin kiertotien ilme, joka on jo keväästä näkynyt haihatussivuilla.

Haihatus viettää siis kymppisynttäreitään matkoilla, mutta ei piiloon paeten vaan näkyvästi näyttelyin eri puolilla maata. Näyttelykiertueen ylväänä tavoitteena on verkostoituminen kulttuurin toimijoiden kanssa laajemminkin. Haihatus on virkeä taidelaitos, joka haluaa kokea, oppia ja tutustua. Haihatus on ruohonjuuressa ja myönteisessä mielessä osin myös ulkona eli outside, mutta kiertueellaan se haluaa osoittaa että ovia voi avata sisään ja ulos.

Erityisesti kiertue haluaa osoittaa maaseudun pienten kulttuuritoimijoiden arvon. Näyttelyä viedään pieniin näyttelypaikkoihin samanarvoisena  taidemuseoiden kanssa ja ihmisiä kannustetaan tekemään ja kuluttamaan taidetta. Viestiksi toivoisimme kiteytyvän jotain sellaista että maaseudun pienilläkin paikkakunnilla on oikeus taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Toivottavasti myös päättäjät kuulevat viestin, sillä kyllähän kulttuuri kuitenkin vielä on paljolti kaupunkilaisten etuoikeus.

Tänäiltana haihatusväkikin lähtee kaupunkiin. Pukeudutaan toinen mekkoon ja toinen pistää oikein kravatinkin kaulaan ja pörrää haihatusautolla iloisesti Juväskylän yliopistolle juhlimaan Keski-Suomen kulttuurirahaston viiskytvuotisjuhlia. Oikein kutsuttuina.