1109778.jpg

Täällä maalla olemme tottuneita liikkumaan. Ei täällä ole mikään juttu järjestää palaveria vähän kauemmas. Sama aikahan tuossa menee suoraa tietä pösöttäessä vaikka Joutsasta Jyväskylään kuin jos jos seisoskelisi Helsingin ruuhkissa liikennevaloissa nykien  ja pipo tiukalla parkkipaikkoja metsästäen. Nopeamminkin saattaa joskus päästä kauemmas, eikä mene hermot.

Jyväskylässä palaveeraammekin vähän päästä monissa asioissa ja paikoissa. Paremman kokoustilan puuttuessa käytämme vaikka pääkirjaston kuppilaa.

Tänään palaveerasimme Haihatuksen Hengen puheenjohtajan Pekka Suomäen kanssa. Sopivaksi puolimatkan krouviksi on näille Joutsa - Korpilahti välisille tapaamisille osoittautunut Baari Voitto Putkilahdessa. Siellä pidimme parin tunnin ideariihen tänäänkin.

Voitto on viis-kuuskutluvun tunnelmainen baari kyläkaupan takahuoneessa, sijainti isoista teistä ja asutuksista syrjäinen, mutta Putkilahti on vireä kylä ja sen kyllä huomasi tänäänkin.
Kaupan puolella tuntui ovi käyvän tiuhaan ja baariinkin poikkesi vähän päästä joku, pikaiselle pullakahville kauppareissun ohessa yksin tai isommalla porukalla rupattelemaan. Nettipäätteelle näytti olevan käyttöä ja sanomalehtiä oli luettavaksi.

Mekin saimme ideoitua monta asiaa järjestykseen tässä maalaisbaarin inspiroivassa  tunnelmassa paakelsikahvin voimalla.

Voitto nimi on kunnianosoitus paikkakunnalla aiemmin vaikuttaneelle värikkäälle taiteilijapersoonalle Voitto Salmelalle. Voiton tarinaa voi lukea lisää
Putkilahden www-sivuilta.

Värikkäitä taiteilijapersoonia saattaa kyllä edelleenkin löytyä kylältä.
Kaksi heistä istui kaupan ulkopuolella viimeksi aiemmin syksyllä Voitossa käydessämme. Ainakin toinen tuntui olevan varsin höveli seuramies ja suurieleinen runonlausuja. Korpilahti-tietäjämme Pekka S. kertoi Martilta tulevan runoa taukoamatta, tarvittaessa tai tarpeettomasti.

1109929.jpg