450040.jpg
Osa Sauli Sormusen teoksesta Pääkallonmetsästäjä Ilmanpieli-näyttelyssä 2006

Taidetta kesänäyttelyymme etsiessämme tulee ainakin Suomi tutuksi pikkuhiljaa.
Vaikka tuolla edellisen kirjoituksen kommenteissa pikkusen paikannimillä pullistelinkin, ei todella ole Suomenmaa hallussani. Eilenkin siis väitin menevämme Konnevedelle, vaikka taiteilijamme Sauli Sormunen asuukin Hankasalmella. Ennen Hankasalmea kävimme katsastamassa Leppävedellä Keijo Hurmerinnan työt, jotka olivat juuri sitä rosoa kansantaidetta mitä odotimmekin.

Sauli Sormuseen tutuistuimme viime kesänä Ilmanpieli -näyttelyssä Konneveden Galleria Kävyssä. Sauli veistää puusta shamanistisia veistoksia. Ja näyttää tekevän taidetta muillakin keinoin. Koko talonsa oli taideteos, autotallista puhumattakaan! Esteettistä silmää, taitoa ja ennakkoluulotonta intoa näytti piisaavan ja taide on elämäntapana tällä suomalaisella shamaanilla.

Kyllä kannatti käydä taas taiteilijan kotona; taiteensa luonne aukeni ihan toisin kuin vain töitä katsoen. Pääsimme kurkkaamaan mielenkiintoisen taiteilijan ominta henkeä.

Kumpaankin paikkaan mennessämme ajelutti netistä nappaamamme reittihakuohje meidät harhaan ja päätimme jälleen kerran investoida kunnon karttaan. Joskus.