471950.jpg
Jaatisen Riitta ja Vuotilan Aaro ääniä löytämässä teatterikonepajassa 25.3.2007

Tänään oli Teatterikoneen kesänäytelmän aloitustyöpaja Haihatuksessa. Näytelmään osallistuu toistakymmentä näyttelijää, joista osa asuu Turussa, osa oli teatterimaratonilla Pieksämäellä ja osa esiintymässä Jyväskylän Paviljongissa messuilla. Hienoahan se on että keikkaakin pukkaa aktiivisille esiintyjille, mutta kylläpä asettaa haastetta teatterintekemiseen. Paikalle ehtivät kuitenkin ohjaaja-näyttelijä Annu Sankilampi, näyttelijät Aaro Vuotila, Riitta Jaatinen ja Heli Metsänen, puvustaja Miia Bågman ja me lavastajat.

Ohjaaja Annu levitteli piiiitkää plariaan ja kertoi tarinan tähänastisen juonen. Sehän vaikutti taas mielenkiintoiselta. Ja miksikäs vielä matkan varrella muotoutuukaan. Pulputimme ideoita ja vaikutti siltä että esitykseen syntyi palaverimme aikana ainakin yksi uusi rooli. Kävimme myös katsastamassa teatteripaikan vielä tyhjältä pellolta, onneksi lumi kantoi emmekä kastelleet jalkojamme uppohangessa. Sitten me haihatuslavastajat ja puvustaja Miia eriydyimme syrjään suunnittelemaan väri- ja muotomaailmoja ja jätimme näyttelijät improamaan ja laulelemaan.

Neljän tunnin uurastuksen päätteeksi saimmekin kuulla jo näytelmän ensimmäisen kuorolauluosuuden kun Teatterikoneen rajaton kvartetti esitti meille synnyttämänsä kappaleen uu uu uuh. ( ei kun en tiedä kipaleen nimeä enkä äkkipäiten muista sanojakaan näin kertakuulemalta, olin niin ällikällä lyöty hienosta esityksestä)