Ressiä pukkaa.

Kaks päivää tais teosluettelon tekeminen olla ihan kivaa. Mutta sitten tilttas kone ja minä heti perään. Viilaukset, kansi ja sisälmysluettelo puuttu kun kone ei jaksanut enää ja hävitti 20 taiteilijaa, eli 20 sivua. Eräs viisas munasistani  väittää että se johtui siitä kun pistän sinne niitä julisteen kokoisia kuvia. No pöh.

Luulin jo ettei taida tulla luetteloita avaisiin, mutta kunhan pääsin aamun, eli hoitelin päänsärkyni ja migreeniyrjöt, niin jo vain meillä alkaa illansuussa olla jo tuoretta teosluetteloa pöydässä!
Sitä sitten muistakaa kehua, sitä on itketty ja tehty. Taatusti on tunnetta mukana.

Tänään oli ainakin Maaseudun Tulevaisuudessa, Turun Sanomissa ja Itä Hämeessä juttua avaamisestamme. Itä Hämeen toimittaja sanoi mm, että Haihatus on enmmän kuin taidenäyttely, se on taide-ekosysteemi!  Wau.

Pistin tohon alle Itskun nettiversion.

Nykytaidenäyttely Haihatus avautuu Joutsassa

Nuoli 18:54 - 29. toukokuuta 2008
Haihatuksen kesässä nähdään muun muassa tämä Hasan Fuat Sarin teos Sensuuri. Kuva: IH/Kaisa Hako

Kesäkuun toisena päivänä avautuu jo yhdeksättä kertaa nykytaidetta esittelevän Haihatuksen kesänäyttely. Merja Metsänen ja Raimo Auvinen ovat koonneet 22 taiteilijan töistä monipuolisen kokonaisuuden.
Vaikka näyttelylle ei teemaa ole nimettykään, moni taiteilija ottaa teoksillaan kantaa ympäristön puolesta. Niin tekee myös turkulainen Hasan Fuat Sari, jonka teoksista on taidetalon alakertaan koottu laajempi kokonaisuus.
Näyttely sisältää myös muun muassa neulanreikätekniikalla otettuja valokuvia, tekstiilitaidetta ja puuveistoksia. Huomattavan suuri osa teoksista on valmistettu kierrätysmateriaalista.
Taiteelle on valjastettu myös talon pihapiiri ja läheinen pelto, jonne kesän mittaan syntyy Päivi Hirven ja Kaisa Lipposen ympäristötaideteos.
Haihatus on avoinna joka päivä 2.6.-17.8.2008.