Tänään on Joutsan kirjastoon viety toinen toistaan hienompia joulukuusia.

Ne ovat siellä esillä tämän viikon ajan ja mieleisintään voi käydä äänestämässä. Lauantaina 5.12. Joutsan yrittäjien joulunavausjuhlassa julistetaan sitten yksi näistä kaikkein kauneimmaksi. Kuusi ja sen koristelijat taitavat saada palkakseen tekemisen mielihyvää sekä mainetta ja kunniaa edustamilleen yhteisöille. Äänestäjien kesken arvotaan materiaalisempiakin palkintoja.

Haihatukseltakin pyydettiin edustusta kisaan. Ja mikä ettei, onhan Haihatuksessa hyvä joulukuusi! Ostettu Joutsan torilta jo vuonna 2006. Kisa on yhteisöille suunnattu, mutta kun en kertonut muille niin sain koristella ihan itekseni, Raimo kun ei näistä dekora-näpertelyistä piittaa, vaan rakentaa mieluummin vaikka panssarivaunua.

Kuusen koristeluun käytin mummulta pari viikkoa sitten saamiani pellavalankanyssäköitä, pumpulia ja bernhardilaiskoiran alusvilloja. Tähdeksi valikoitui piparkakkumuottisydän ja vanhan kuusenjalan peitteeksi juuttisäkki ihan vaan värisomistussyistä.

A´Vot, siinäpä Haihatuksen kestävän kehityksen joulukuusi; ei kuluta sähköä, ei kaipaa edes vettä! Pitää paikat siistinä ja perheen siivousvuorolaisen hermot leppeinä; ei rapistele edes neulasia.

Käykääpä tällä viikolla Joutsan kirjastossa, se on muutenkin ihan kiva paikka keskellä kirkonkylää. Äänestäkää Haihatuksen kuusta, se on se ruskea.