1305473616_img-d41d8cd98f00b204e9800998eSunnuntaina puolilta päivin tuli Otto Santala Helsingistä bussilla Joutsaan ja sanoi melkein eksyneensä linja-autoasemalta Haihatukseen kävellessään. Tienviittoja oli kuulemma väännelty osoittamaan väärään suuntaan, Jousitieltä harhautui Savontielle. Samaa sanoi hetikohta Oton jälkeen autolla Tampereelta siskonsa kanssa saapunut Liisa Hietanen. Penskanperhanat ovat tietysti juhlineet kevättä ja tehneet kylillä pahojaan! Onneksi ei Joutsassa oikeesti voi eksyä, eikä penskatkaan tuon pahempia juuri tee.

Oton teoksen paikkaa ei sen sijaan tarvinut kauaa etsiä, vaan sille löytyi just sopiva ripustuspaikka Pauliinan viimevuotisten saunojien lauteiden edestä, kun lauteet vaan purettiin pois tieltä.

Hietasen Liisan työt sopivat puolestaan juuri siihen, mihin ne ajattelimmekin, eli samaan huoneeseen parin Kalle Turakka Purhosen työn kanssa. Iiih; tulipa siitä ihanan ilmava huone, jotenkin cool.

Väisäsen Arto yöpyi Haihatuksen takahuoneessa ja jatkoi aamupuuron jälkeen reippaasti iltapäivän puolelle kuulemma "ei pelkästään eroottisen vaan jopa romanttisen" installaationsa rakentamista. Pientä hienosäätöä jäi vielä avajaisaamuun, vaikka valmis se voisi olla noinkin.

1305473793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on Arto jo kotona Kuopiossa, Otonkin bussi varmaan kohta jo Helsingissä ja Hietasen sisarukset ovat paluumatkalla Tampereelle. Seuraavat tulijat taitavat olla Freia ja Gabriel, jotka palaavat alkuviikosta valmistelemaan BerttaJurttaan ja OssiBussiin ääni- ja kuvateoksiaan.

Kuvissa
Otto Santala löytää teokselleen paikan
Arto Väisänen tapaa Liisa Hietasen