Eilen avattiin Jyväskylässä kehystämö Patinan tuulikaapissa sijaitsevassa piskuisessa Tuulikaappigalleriassa Outi Markkasen Säkeniä ja saälppyä näyttely. Siellä oli t u n g o s! Syystä että Outi on suosittu taiteilija ja hyvä ystävä niin monelle, ei pelkästään siksi että tila on pieni. Outin avajaisiin on aina ilo osallistua, vaikka kuten muissakin näyttelyissä siihen taiteeseen ei avajaisissa niin tarkasti malta (tuulikaappigalleriassa myöskään mahdu) tutustumaan. 

Minulta on joskus kysytty 'etikettiä' siitä että pitääkö avajaistaiteilijalle viedä lahja. Itse en etiketin takia veisi, jos taiteilija on tuttu ja haluan viedä, niin vien.  Outi kyllä sai paljon kaikenlaista, mutta tuskin hän niiden takia säteili, vaan kaikkien niiden ystävien takia jotka olivat lähteneet viettämään räntäsateista perjantai-iltaa Outin taiteen äärelle.

Näyttely oli  taattua Outia, pientä tarkkaa oivaltavaa kaunista täyttä asiaa. Kannattaa ehdottomasti poiketa Yliopistonkadun varressa sijaitsevassa Patinan Tuulikaappigalleriassa. Se on paikkanakin helmi!