576280.jpg


Satuinpa tänään joutumaan oikeaan aikaan kaupunkiin toimettomana haahuilemaan!

Jyväskylän kirkkopuistosta olivat kuvataidekoululaisten muotokuvat jo poistettu, mutta Kuhankosken erityiskoululaisten kuvisryhmä viritteli sinne keväällä jo Nizzassakin esittämäänsä Found Site performanssia opettajansa Helena Ratisen ohjauksessa.

Hyvin rauhallisen musiikin tahdissa nuoret liikkuivat keskittyneen hitaasti koko esityksen ajan. Sitä oli lähes hypnoottista seurata, syntyi kiireen ja pysähtymisen kontrasti kaupungin keskelle, kun nämä nuoret keskittyivät tekemiseensä ja sisimpäänsä kiinnittämättä mitään huomiota ohikiitäviin oravanpyörissään juoksijoihin, jotka puolestaan juoksivat laput silmillään ja kännykät korvillaan melkein nuorten taiteilijoiden yli.

Hiekkaan jäi jäljet performanssista ainakin hetkeksi, mutta eihän tämän tarkoituskaan ollut synnyttää muuta pysyvää kuin sen hetken yhteinen kokemus, tekijöille ja katsomaan pysähtyneille.


Enpä kerro enempää, etten pilaa kokemusta, jos vaikka joku haluaa itse nähdä esityksen. Se on mahdollista vielä ainakin maanantaina 14.5. ja keskiviikkona 23.5. klo 13.30. Siis Jyväskylän kirkkopuistossa, siinä lipputankojen luona.

Kannattaisi pysähtyä välillä.