411312.jpg

Jyväskylässä aukesi eilen hyvä taidenäyttely.
Ihan hirvmu usein emme täältä periferiasta ole suuren kaupungin avajaisiin lähteneet, mutta en kuvitellut niissä näin paljon avajaisvieraita olevan. Luulin että vain muutama lähi-ihminen ja erityinen fani käy avajaisissa. Täällä oli kumminkin koko ajan melkein tupa täys, väkeä tuli vielä viime meidän jo poistuessammekin. Avajaistarjoiluna oli näyttelyn henkeen hyvin sopien ruisleipää ja iso tonkallinen sahtia.

Esillä oli maaseudun vanhaa esineistöä uuteen asiaan muokattuna ja tärkeää asiaa kertoen. Pekka ottaa kantaa maamme asioihin hauskan ironisesti katoavan maaseudun kautta katsoen. Paljon oli taas uutta syntynyt, enkä ole niihin vanhoihin tuttuihinkaan yhtään väsynyt.

Sovimme Pekan kanssa samalla vähän jo ensi kesän haihatusten ripustuspaikkaa ja Pekka lupautui myös seuraavaksi Jousi-Baari taiteilijaksemme. Siellä kun ripustus pitäisi vaihtaa tässä hetikohta kuun vaihteen jälkeen.

Tapasimme myös Markkasen Outia, joka pulppusi innoissaan uusista teoksistaan. Outilla on Turussa parhaillaan näyttely yhdessä Riitta Järvelän kanssa ja keväällä aukeaa iso yksityisnäyttely Keski-Suomen Museossa. Uutta on kumminkin tulossa myös kesän Haihatukseen.

Outikin kertoi jo taiteensa sijoitustoiveen haihatustiloissa. Toiveen pistimme heti korvan takana olevaan ripustussuunnitelmaamme. Näinhän se alkaa jo taas näyttely syntymään, ensin päässä valmiiksi ja sitten keväällä viime tinkaan usein kuitenkin suunnitelmat ihan uusiks.