Villa Fantasia -projekti on alkanut hyvien tähtien alla. Purku-uhan alla olleen talon Haihatukselle myyneen Joutsan kunnan papereissa sen kuntoa on kirjattu sanoin, että siinä näkyy "raskaan asumisen" jäljet. Päälle päinkin näkyy että eihän se hyvässä kunnossa ole ja sisällä se "raskas asuminen" haisee. Nyt kun kirpparin huonekaluvarastona viime vuodet toiminut talo on viimein saatu tyhjennettyä, olemme päässeet paremmin tutustumaan siihen ja onkin alkanut yllättäin löytyä paljon hyvää. Ei se olekaan ihan niin pahassa jamassa kuin purkukuntoisen kuvittelisi olevan, hyvä siitä taitaa tulla melko helpollakin. Haju ja muu huonokuntoisuus onkin ihan pelkkää  pintaa, jonka alla hirsitalo voi kuitenkin vielä hyvin.

Onneksi meillä on myös asiasta kiinnostunutta remontoimisen huippu-asiantuntemusta mukana projektissa. Perinnerakentamisen guru Panu Kaila on lupautunut projektin kummiksi, joten häneltä saamme varmasti pätevää ohjausta. Panu on jo käynyt hiukan kurkkaamassa hirsitalomme "helman alle" ja tykkäsi että kyllä siitä talo tulee.

Koko Fantasiatalon ajatus on syntynyt kuvataiteilja Outi Markkasen päässä ja sydämessä. Hän suunnittelee jo muuttoa kokonaan fantasiansa luokse Joutsaan. Sisältöä tulee taloon Outin mukana varmasti.

Sille!  Skoolasivat Panu ja Outi kesäkuussa heti talokauppojen jälkeen.