1248197733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Dinosauruksenmuna, Kalle Turakka Purhonen

Kulttuurin kiertotie kirkkopuistossa näyttely on esillä vielä hmmm... toista viikkoa.

Olemme ilmoittaneet sen olevan siellä 2.8. asti, mutta voi olla että kuun vaihteen ralliviikonlopuksi puramme suosiolla ainakin ilkivalta-altteimmat. Vaikka ihan kiitettävän hyvin näyttely on saanut tähän asti olla rauhassa. Vain yksi teos on hävinyt kokonaan ja yhtä on sabotoitu muuten.

Näyttelyyn osallistuu yhdeksän kiertotien taiteilijaa; Raimo Auvinen, Heikki 'Morgan' Hämäläinen, Mauri Korhonen, Outi Markkanen, Merja Metsänen, Sauli Sormunen, Pekka Suomäki, Kalle Turakka Purhonen ja Vesa Väänänen.  Teemaa ei asetettu, mutta kyllähän kaupunki, puisto ja kirkko pistivät taiteilijoita pohtimaan ihmisen suhdetta luontoon ja teosten nimissä vilahtaa uskonnollisia lauseita: Minkä teette yhdelle näistä pienimmistä, Tässä merkissä olet voittava, Maasta olet sinä tullut...

Tietysti myös kyseistä puistoa uhkaava parkkihallihanke on kirvoittanut taiteilijoita sanomaan kuvillaan.

Puistossa on mahdollisuus itsekin tekemiseen, kioskin vieressä on kaiken kansan tule ja tee-  tyyppinen Grafiikanpaja, jossa puiston kulkijat voivat kokeilla grafiikan tekemistä yksinkertaisimmillaan. Loppukesällä kaikki kolme tällä hetkellä yleisön käytössä olevaa levyä (kävelykadulla, kirkkopuistossa ja Joutsan kirkonkylän peltotyöpajalla) tulostetaan esille taidemuseon Graphica Creativa näyttelyyn.

Kannattaa käydä puistokävelyllä tai vaikka piknikillä hyvässä taidenäyttelyssä. Teosten sijannit on merkitty karttaan kioskin vieressä olevan Grafiikanpajan taulussa.