1249036894_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Virkistysalue, Merja Metsänen. Kirkkopuistossa 2009

Eilen kävimme poistamassa jo muutaman teoksen Jyväskylän rallihulinan tieltä. Muun muassa kuvassa oleva Virkistysalue oli edelleen pystyssä. Se tuntui hyvältä.

Olin teokseeni tyytyväinen ja sitä rakentaessani sain monta kiitosta alueen piristämisestä. Moni kävi myös keskustelemassa kanssani ja kyselemässä teoksen takana olevaa ajatusta. Liikoja en halua näitä selitellä, mutta kohteliaasti kerroin kuitenkin pohtivani tällä ihmisen luontosuhdetta ja sen väkinäistä muuttamista virkistäytymiseen. Itse kun olen enemmänkin luonnollisen luonnon ystävä. Olisi oikein hyvä jos teos olisi herättänyt yleisössään lisäksi muitakin ajatuksia.

Taustalla näkyvä kaupungintalo toi tietysti oman ulottuvuutensa tähän risuista ja ruusuista koostuvaan installaatioon. Kaupungintalosta pörhälsi aamupäivän aikana yksi pikkutakkimies kiittämään päivänsä piristämisestä; oli kuulemma jo parin tunnin ajan seurannut työni edistymistä työpöytänsä äärestä.

Kirkkopuistoon jäi vielä Outi Markkasen Hyönteiselämää, Raimo Auvisen Olen toinen,  Mauri Korhosen Puu, Kalle Turakka Purhosen Dinosauruksenmuna, Sauli Sormusen Minkä teette yhdelle näistä pienimmistä ja jäljellä oleva pätkä Pekka Suomäen Puusta olet sinä tullut -installaatiota.  Kahvilakioskin entisessä puhelinkopissa oleva Raimon teos saa jäädäkin ainakin toistaiseksi, mutta muut puretaan alkuviikosta, heti kun saamme nosturin apuun. Sunnuntai-iltana puramme myös Woimalan näyttelyn.  Jos ette ole vielä  sitä nähneet niin kiire jo on! Kaksi kokonaista näyttelypäivää enää jäljellä! Sitten Jyväskylä hiljenee Haihatuksen osalta, Heinolan Kadonneen aarteen metsästäjät jo pistivätkin viskuritornin oven säppiin aiemmin viikolla.

Purkua siis näin loppukuusta, mutta uuttakin jo häämöttää; heti kun saamme Haihatus 2009 suljettua reilun kahden viikon kuluttua, alamme koota kampetta Iisalmeen lähtevään kuormaan. Haihatus jatkuu ja henki kulkee!