1690766.jpg
Hasan Fuat Sari, Pekka Suomäki ja Reino Koskinen Haihatuksen avajaisissa 1.6.2008

Haihatus 2008 on hyvin huomioitu tiedotusvälineissä.
Se on hyvä sinälläänkin, kauheintahan olis ettei mitään sanottaisi. Ja kun vielä on tullut hyvää palautetta niin mikäs tässä hätänä. Toimittajat eivät enää pelkästään hehkuta iloista ja kepeää kesähaihatusta vaan ovat löytäneet näyttelystä myös vakavamman puolen. Oikein ovat oivaltaneet; "ihan kivaan" emme ole koskaan tyytyneet!

Turun Sanomien viime viikon arviossa muun muassa verrattiin Pekka Suomäkeä Andy Warholiin, kehaistiin Reino Koskisen maatalouskoneen osista konstruoimia veistoksia humoristisiksi ja  kokonaisuuden kannalta täysosumana pidettiin Hasan Fuat Sarin mukana oloa kesän näyttelyssä.

Turun Sanomien, kuten muiden lehtien  (ja näyttelyiden) arviot löytyvätkin nykyään  kaikki yhdestä osoitteesta www.kritiikkiportti.fi. Muita lehtijuttuja kuin arvioita, arvosteluja eli kritiikkejä sieltä ei tietenkään pidäkään löytyä.

Turun Sanomat oli oivallisesti yhdistänyt paperilehdessä samalle sivulle haihatus-arvion kanssa jutun Hasan Fuat Sarin suunnitelemasta kansainvälisestä veistossymposiumista Turussa kulttuuripääkaupunki-vuotena 2011. Erityisesti toivon muuallakin kuin Turussa otettavan onkeen Hasanin napakka viesti Turun kulttuuri-virkamiehille ja naisille:

Pitää olla rohkea, ei liian virallinen ja varovainen. Jos jotakin haluaa synnyttää, pitää ottaa kondomi välistä pois. Ja nythän meidän pitäisi olla synnyttämässä kukoistavaa kulttuuripääkaupunkia.

- Koko juttu löytyy täältä.