1831136.jpg
Hasan Fuat Sari 17.8.2008 klo 18.00

Tänään oli viimeinen näyttelypäivä, tältä erää. Viime viikkoiseen iloiseen koululaisvilskeeseen onkin hyvä päättää tämän kertainen Haihatus. Jäi hyvä maku. Yhdeksättä Haihatus -näyttelyä kehuttiin kovasti tasokkaaksi ja erilaiseksi kuin aikaisemmat. Eiväthän ne entisetkään ole olleet huonoja, mutta aina on pyrittävä eteenpäin, kehityttävä ja muututtava. Omastakin mielestämme onnistuimme taas.

Hasan Fuat Sarin osuus oli näkyvä. Neljän huoneen verran Hasania heti näyttelyn ensimmäisissä huoneissa olivat tämän kesän Haihatuksen "juttu"; kokonaisuuden kärki ja koossa pitävä osuus. Hasan Fuat Sari purki tänään heti näyttelyn sulkeuduttua omat työnsä ja vei ne kotiin Turkuun. Huh, kylläpä onkin heti näyttely niin täydellisen loppu, kun jo neljä huonetta huutavat tyhjyyttään! Alkuviikosta tyhjenee lisää, muutama taiteilija tulee maanantaina ja tiistaina ja ensi viikonlopunkin pyhitämme purkuun. Vaatinee taas tovin orientoitumista siihen asiaan, että ei ole enää sidottu jokapäiväiseen paikallaoloon. Takki on tyhjä, mutta pää täynnä uusia suunnitelmia: siirrymme näyttelyn päivystyksestä tuotantopuolelle.

Moni muukin kesänäyttely loppuu viimeistään tähän. Tänään kävi Mäntän kuvataideviikkojen tämänkesäinen kuraattori Veli Granö toteamassa Haihatuksen hyvän tason matkallaan Mänttään. Sielläkin päätettiin näyttely tänään. Ensi kesänä Veli onkin taas mukana Haihatuksen taiteilijakaartissa, kuten jo monena vuonna aiemminkin.