1266056739_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhteiskuntaverkosto (Merja Metsänen 2003)

Urheilua urheilua taas, yötäpäivää. Maailman suurin ja suosituin kulttuuritapahtuma alkoi taas ja sehän tarkoittaa sitä että moni urheilee ympäri vuorokauden tiukasti kotonaan jääkaapin ja sohvan välillä. Rahaa palaa paljon, eikä kukaan kyseenalaista että olisiko tapahtuman kuluille järkevämpää käyttöä, kansallisen terveydenhuollon tai Haitin kärsivien avuksi.

Meillä Joutsassa on myös vuosittain perinteinen kulttuuritapahtuma Joutsan Hiihdot. Kova poru nousi kun kunnanhallitus yllättäin päätti jättää avustamatta kyseistä perinteistä tapahtumaa. Kisat on järjestetty vuodesta 1951 lähtien ja kunnan avustus on muuttunut ilmeisesti automaattiseksi kuin Manun illallinen. Nyt kuitenkin päättäjät olivat käyttäneet arviointikykyään ja tulleet tulokseen että aika on ajanut näiden kisojen ohi, eivätkä ne enää ansaitse avustustaan samaan tapaan kuin entisinä suuruuden aikoinaan. Toki Hiihtoja edelleen luvattiin muissa muodoin tukea.

Pommihan siitä räjähti. Järjestävän seuran, Joutsan Pommin puheenjohtaja syytti kunnan hallitusta kunnallislain rikkomisesta ja katsoi avustuksen sisältyvän jopa perustuslakiin, jota siis sitäkin Joutsa-parka nyt pahasti jättää noudattamatta.

Ihailtavaa! Voi kunpa eräskin pieni paikallinen taidelaitos pääsisi joskus tilanteeseen että voisi vedota perustuslakiin, jollei saa avustusta kunnalta.

huokailee
Merja