824240.jpg
Sauli Sormusen Kolme kuolemaa Haihatuksessa 2007

Sunnuntai-iltana sulkemisaikaan lähti Keijo Hurmerinnan puutaheinää -sarja  Laukaaseen ja Eino Viikilän kanala siirtyi kotiinsa Kuhmoisiin. Eilen tyhjeni näyttelytilan keskikäytävä kun Sauli Sormunen haki omat työnsä Hankasalmelle. Saulin töitä ei paljon muualla olekaan nähty ja ainakin täällä niitä kehuttiin kovin. Lumokin lumoutui oikein runoilemaan. (Kiitos Lumo, vinkkasin runosi Saulillekin joka oli kovin mielissään aiheuttamastaan inspiroitumisestasi.)

Tänään lähtivät Väänäsen Veskun työt Heinolaan. Huomenna tulee Suomäen Pekka Korpilahdelta omiaan noutamaan ja Minna Pyykkö Helsingistä ilmoitteli myös tulevansa tällä viikolla purkamaan töitään. Lauantaina olemme itse menossa Morganismin kesän viimeiseen kirppusirkukseen ja pakkaamme Morganin työt täältä mukaan.

Ehdimme kuitenkin jo sen verran irtautumaan talosta, että kävimme tänään Anttolassa HoviArtissa.  Hyvä oli näyttely, sielläkin. Tasokasta taidetta ja ripustus ammattitaitoisen väljää. Ja ahh! ne tilat, kauniin rosoista. Esimerkiksi Antti Keitilän valokuva-"maalaukset" olivat juuri oikealla paikallaan niillä herkullisilla seinillä.
Kyllä ympäristöllä on väliä!