Suomi on nyt limerikkirunoina kirjan kansien välissä. Morganin kirja tuli painosta ja on siis nyt tilattavissa ja ostettavissa Haihatuksesta [email protected].

Kirjan tekijä kertoo tästä omintakeisesta riimittelymuodosta ja kirjastaan  näin:

"Limerikkirunoja on sepitetty jo 1300-luvulta alkaen. 1800-luvun puolivälissä limerikki, joka onkin nykyisin tunnetuin epigrammi- eli komparunolaji, nousi laajaan suosioon nonsense-runoilija Edvard Learin lastenkirjan myötä.

Periaatteessa viissäkeisen limerikin tekoa rajoittavat tiukat säännöt. Ensimmäiset kaksi ja viimeinen säe ovat keskenään loppusoinnulliset, samoin kolmas ja neljäs. Ensimmäiseen säkeeseen liittyy yleensä jokin erisnimi, yleisimmin paikkakunta. Viimeisessä säkeessä on jokin koukku tai nyrjähdys. Muillakin säkeillä on omat tehtävänsä. Säkeiden pitäisi rakentua anapestirunojaloista tietyn kaavan mukaan. Tämän kokoelman runoissa on viimeinen sääntö yleensä hukattu sisällön toimivuuden tähden.

Näissä 370 limerikissä, jotka eivät edusta kovinkaan herkkää tai kaunosieluista runoutta, avautuu lukijan eteen kotomaamme koko kuva monine vivahteineen ja paikallisine erikoisuuksineen (vähintään yksi runo joka kunnasta). Perinteitä kunnioittaen niissä on viljelty huumoria, älyttömyyksiä, raadollisuuksia ja ruokottomuuksiakin."