1271766343_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mauri Kohonen: Puu (osa teoksesta) Haihatuksessa 2010

Kaikki paukut on nyt otettava käyttöön jotta saamme tämän viimeisenkin Kulttuurin kiertotien näyttelytrilogian hoidettua yhtä kunniakkaasti kuin aiemmat. Loppuviikosta ripustamme Päästä päähän näyttelyä Lappeenrannassa. Se avataan 7.5., mutta olemme ajoissa asialla, koska samaan aikaan toisaalla: Pieksämäen Poleenissa avautuu 6.5. Numero johon soititte... ja Keravalla 14.5. Vankilan puutarhassa. Lisäksi Tampereella päättyvä Manual on purettava 10.5. Huomiohuomio, se jos on vielä näkemättä, niin vielä siis ehtii!

Roudaaminen alkaa nyt. Raimo lähti jo hakemaan Heinolasta pariksi päiväksi isoa autoa, jolla viemme vikkelästi mennessämme ja tuomme tehokkaasti tullessamme. Huomenna lähtee täältä Helsinkiin ja Porvooseen lasti edellisissä kiertueen näyttelyissä esillä olleita teoksia, toisesta päästä otamme kyytiin seuraaviin näyttelyihin tulevia. Ylihuomenna matkaamme Jyväskylän ja Suonenjoen kautta Lappeenrantaan, viemme sinne näyttelyn teoksia valmiiksi odottamaan viikonlopun ripustussessiota. Jaa niin ja Heinolasta ja Sysmästäkin jossain välissä haemme teoksia.

Haihatuksen näyttelyiden teokset tuppaavat olemaan niin suuria, painavia ja hankalan muotoisia, että roudatessamme haaveilemme aina grafiikan tai mediataiteen perään. Kuraattorien olisi syytä ottaa jo opikseen, vasitenkin kun itse toimivat roudareinakin. Liekö tyhmyyttä vai jumiutunutta taidemakua, kun ei tahdo mennä kalloon näin monen perättäisen näyttelynkään jälkeen.

Mutta siis, viimeisiä viedään. Kulttuurin kiertotie päättyy Lappeenrannan Päästä päähän näyttelyn mukana 1.8. Sen jälkeen roudataan vähän vähemmän. Ehkä.

vielä voimissaan
Merja