Haihatusauto rekkana rekkojen joukossa Matin ja Liisan asemalla Lapinlahdella lokakuun alussa 2009

Kuten taitaa viime aikojen kuvista näkyä, surutyötä ollaan tekemässä; Haihatusauto alkaa jäämään liian pieneksi kuljetustarpeillemme.

Erityisesti vielä vuoden verran kestävä Kulttuurin kiertotie -kiertue vaatii paljon kuljettamisia, eikä taiteen liikuttelu toki siihenkään lopu.  Olemme joutuneet jo turvautumaan vuora-autoihinkin, mutta ne rajoittavat ilkeästi liikkumisemme vapautta. Ihan tosta noin vaan ei vuokra-autoilla lähdetä ja ne pitää kiiruusti myös palauttaa, mikä on hankalaa pitkän kaukana olevan taiteenripustussession aikana. Eikä meillä täällä Joutsassa edes ole autovuokraamoa, joten joudumme senkin takia ajelemaan eestaas Heinolaan tai Jyväskylään.

Nykyinen transportteri on ollut meillä onnelliset viisi vuotta, ikäänsä (vm -89) nähden se on toiminut yllättävän hyvin ja sen iloinen ulkomuoto herättää hyvää tuulta ympäristöönsä. Sillä on hauska liikkua, koska ihmiset hymyilevät ja usein tervehtivätkin auton nähdessään, tulee ihan kuninkaallinen olo kun saa vilkutella tuntemattomille hymyileville ihmisille kulkeissaan.

Olemme kuitenkin pikkuhiljaa kallistuneet uudemman ja isomman kuljetusauton hankintaan, tai siis harkitsemme ja katsastelemme ainakin tosimielellä mutta varovaisesti. Ihan uutta emme kuitenkaan pysty ostamaan, joten harkittava on tarkkaan plussat ja miinukset. Oikeastaan uutta emme tahtoisikaan muuta kuin järkisyistä, vanhemmat vetoavat tunteisiin enemmän ja ovat sympaattisempia.

Tähän nykyiseen on vuosien mittaan tehty kalliitakin remontteja ihan siksi kun ei siitä ei ole haluttu luopua. Emmekä vielä ihan tiedä raaskimmeko antaa sitä edes vaihdossa, muuta kuin ihan pakottavista rahoitusteknisista syistä. Jos sille vaan löytyisi joku käyttö taiteen hyväksi jatkossakin, niin olisimme tyytyväisiä. Olisi niin kiva bongata sitä liikenteessä ja vilkutella sille iloisesti (mutta haikeana).

Eli haemme uutta tilavampaa taiteenkuljetusautoa ja etsimme hyvää käyttöä nykyiselle kulttuurin kiertotien kyntäjällemme.

Ehdotuksia?