655914.jpg

Suomäen Pekka on kuvannut Provinssirokin yleisöä näyttelyksi Seinäjoelle. Tähdet tähdet -näyttely avattiin viime maanantaina. Pekka kertoo näyttelystään Trissa-TV:n haastattelussa näin.

Näyttelytiedotteessa sanotaan että:


Korpilahtelainen Pekka Suomäki on valokuvannut Seinäjoen Provinssirockia 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Uudelle vuosituhannelle tultaessa katse suuntautui yhä enemmän yleisön suuntaan, jossa esiintymishalua näytti löytyvän vähintään yhtä paljon kuin lavoilta. Virkistävän havainnon myötä tallentamisen painopiste lipui sinällään kiinnostavista artisteista omaan "keikkaansa" antaumuksella suhtautuviin festivaalivieraisiin.
 
Näistä lähtökohdista syntyi Tähdet tähdet –näyttely, joka ajallisesti kattaa vuodet 1993-2006. Värinegatiiville kuvatusta tuhansien ruutujen aineistosta seuloutui ripustettavaksi noin 50 otosta. Niissä ei idoleita näy, jos kohta heidän läsnäolonsa onkin aistittavissa. Jakamattoman huomion kuvissa saa festarikansa, jonka esiintymisen ja yleisen elämöinnin ohella tarkastellaan kesäpäivien suvantokohtia.
 
Ennen värikylläistä rock-dokumenttiaan Pekka Suomäki on kuvannut muun muassa neljä maaseudun muutokseen pureutuvaa kokonaisuutta: Seitsemän viimeistä – autioituvan maalaiskylän kuvia (1998-99), Viimeinen nousu (2001), Tapion vuosi (2000-2002) ja Joulun ihme (1995-2003). Valokuvan rinnalla ja usein edelläkin Suomäki tekee esinekoosteita, joissa tärkeimpänä materiaalina on maalle ja maahan unohtunut löytö- ja hylkytavara.
 
 
Tähdet tähdet – Ihmisiä Provinssirockissa Seinäjoen taidehallissa 8.6.-1.7.2007. Näyttely on avoinna ti-to 11-17, pe-su 12-16.

Haihatus suosittelee!

Pekan valokuvia voi myös nähdä keskisemmässä Suomessa; Joutsan matkahuollon Jousi-Baarissa on Pekan Viimeinen nousu -valokuvanäyttely vielä noin Juhannukseen asti. Ja Haihatuksessa on huoneellinen maaseudun puolesta puhuvan taiteilijan hylkyaarteista kokoamia kollaaseja
.