Haihatustoimisto kulkee Kulttuurin kiertotiellä mukana, joten pääsen välillä virkistävän erilaisiin paikkoihin työskentelemään.

Eilen ja tänään päivällä tein Pillimehua ja pilsneriä  -näyttelyn teosluetteloita Lapinlahden taidemuseon kahviossa, aiemmin viikolla kyykin näyttelytilan lattialla läppärini kanssa. Iltaisin olen saanut nauttia majapaikkamme Vanhanpihan tuvan uunin lämmön tuoksusta ja ikkunoista aukeavista silmiä hivelevän rauhoittavista savolaismaisemista tiedote- ja markkinointiosaston iltavuorotehtäviä näpytellessäni.

Tänään onneksi pääsimme jo valoisaan aikaan majapaikkaan, joten pääsin kameroineni tallentamaan tätä upeaa ympäristöä, missä savolaislapset oppivat ja harrastavat ympäristö- yms kulttuuria. Paikka on Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, jonka Vanhanpihan talo on vuokrattavissa majoitukseen. Eikä ole edes kallis. Haihatus suosittelee.

Pillimehua ja pilsneriä on paria pientä puukynäpakkauksen ja palikan mustaksi maalaamista vaille valmis. Huomenna kello 14 on lehdistötilaisuus ja illalla kello 18 avajaiset. Lauantaina vielä klo 14 vedämme taiteilijaporukalla opastetun kierroksen. Tervetuloa kaikki! Vanhanpihan majoitukseenkin mahtuu vielä.