485105.jpg


Keski-Suomen tanssiyhdistyksen Verstas -tapahtuma yhdistää tänä vuonna kuvataiteen ja tanssin. Tällä hetkellä  on  tanssijoiden ja kuvataiteilijoiden "pariutumisen" aika; ideoidaan  nämä taiteenmuodot tasavertaisesti yhdistäviä teoksia.  Marraskuussa Verstaassa esitellään syntyneitä teoksia, valmiita tai keskeneräisiä.

Siinä tarkoituksessa oli eilen Galleria Beckerin takahuoneessa taiteilijoiden tapaaminen.
Olimmehan siellä mekin avoimin mielin uteliaina ja taidetanssiin orastavan kiinnostuksemme innoittamina. Oikeastaan meillä tuo miehenpuoli on jo vähän sotkeutunut näihin kuvioihin lupauduttuaan mukaan yhteen tällaiseen kuvaa ja liikettä yhdistävään tanssiprojektiin.

Olihan siellä tupa ihan täpötäynnään taiteilijoista. Kumpikin laji, tanssi ja kuvataide olivat edustettuina, mutta sukupuolijakauma oli  kovin epätasapuolinen. Luotamme sattumaan, miehet eivät vaan eilen ehtineet mukaan. Oli varmaan pyykkitupavuoro tai siivouspäivä. Tai eivät saaneet lapsenlikkaa. Jatkossa heitäkin on projekteissa mukana, koska taiteilijathan eivät ole ennakkoluuloisia, vaan tarttuvat kaikkiin aiheesiin tai taiteenlajeihin ihan rohkeasti. Eikä tuolla oikeastaan olekaan mitään väliä, ei taiteessa tarvita sukupuolikiintiöitä.

Ainakin homma tuntui iloisesti etenevän, joillakin oli jo projektia meneillään, uusia idoeoita syntyi ja vanhojakin virityksiä heräteltiin. Meillä jatkui ideointi aiheesta vielä kotimatkalla, tiedä häntä vaikka lisää sotkeentuisimme tanssin pyörteisiin....