540564.jpg
Kirjamessusimme viime viikonlopun Jyväskylässä.

Kulttuuritoimijoiden halli oli energisenä elämysten torina, jossa oli varsin rento ja iloinen tunnelma. Osastoilla ei pelkästään seisoskeltu pöydän takana, vaan laulettiin, soitettiin, tansittiin, lausuttiin, näyteltiin ja tehtiin ties mitä temppuja.
Kulttuurihallin esiintymislavallakin tapahtui koko kaksi päivää jotain.  Moni kävijä yllättyikin kirjamessujen kulttuuritarjonnan runsaudesta.

Mielestäni näiden messujen nimikin olisi pitänyt olla kulttuurimessut, tai jos se kirja nyt kuitenkin isoimpana messuosiona halutaan erikseen mainita, niin miksei sitten vaikka kirjalliset kulttuurimessut tai jotain. Väitän kuitenkin että messut jäivät monelta vaikkapa lapsiperheeltä käymättä ihan siksi, ettei kirja pelkästään kiinnosta.

Nämä olivat ensimmäiset tämän alan messut Jyväskylässä ja jatkoa on tulossa; ensi vuonna muistaaksen  12.-13.4. Pientä toivomisen varaakin tietysti löytyy, mutta ottakoon kukin opikseen. Palautteet ja pointsit on järjestäjälle jo jätetty, joten eiköhän panna ens vuonna paremmaks. Haihatus ainakin tietää mitä tahtoo ensi vuoden messuista, paikkaa on jo varailtu ja kalenteriinkin merkataan.