446090.jpg
Eino Viikilän veistosvarastoa

Taas on aika hahmotella kesän näyttelyripustusta. Sen takia teemme taas taideturneita joidenkin kesän Haihatukseen mukaan tulevien taiteilijoiden luona.

Tänään kävimme Kuhmoisissa Eino Viikilän kotona ja työhuoneella.

Einon töihin tutustuimme jo vuosia sitten ja olemme monesti aiemminkin suunnitelleet yhteydenottoa tähän mielenkiintoiseen taiteilijaan. Nyt olemme muutaman kerran tavanneet  Luovan Pajan tapahtumissa, kas kun meitä yhdistää tämä keskisuomalainen luova ala. Tutulta olikin jo helpompi kysyä. Viime vuonna olimme kuitenkin liian myöhään asialla taiteilijalistamme kanssa, Eino oli jo niin moneen lupautunut ja kun ei kaikkeen repeä edes uuttera taiteilija. Tähän kesään hän kuitenkin lupasi Haihatukseenkin töitään tuoda.

Tämä taiteilija tekee työtään säännöllisesti kuin virkamies. Aamulla menee työhuoneelle, pitää ruoka- ja kaffepaussit ja jatkaa taas. Koko ajan on jotain työn alla. Haihatustyöt olivat vielä kumminkin värikkään myssyn alla muhimassa, mutta visiot kuulostivat mainioilta!  Suunnittelimme sopivan sijoituspaikan valmiiksi ja jätimme taiteilijan työnsä ääreen.

Jospa huomenna menisimme vaikka Konneveden suuntaan.