Yllä oleva Mauri Korhosen "Teidän syntinne ovat poispyyhityt" teos on vielä ensi viikon esillä Pillimehua ja pilsneriä näyttelyssä Lapinlahden taidemuseossa. Teos on tehty pyyhekumeista ja on vielä kesken, Mauri toivookin apua yleisöltä teoksen valmiiksi saattamiseen. Kumeja voi lähettää hänelle (Pihlajakatu 30, 77600 Suonenjoki)  tai viedä Lapinlahdelle teoksen vieressä olevaan keräysastiaan.

Mauri ei ole ainoa keräilevä taiteilija, kaikenlaista tarvetta tuntuu olevan monellakin. Siksi Haihatus on nyt avanut taidemateriaalin virtuaalisen kaatopaikan, jonne voi ilmoittaa sellaiset turhat romppeensa, joille voi edes kuvitella jollain taiteilijalla olevan käyttöä materiaalina. Taiteilijat voivat puolestaan siellä etsintäkuuluttaa kulloinkin tarvitsemiaansa.

Ajatus kaatiksesta on syntynyt keskusteluista taiteilijoiden kesken.  Haihatuksen taiteilijoita suurin osa käyttävää kierrätysmateriaaleja taitessaan. Materiaalia keräillään tuttavilta, kirppiksiltä, roskiksista ja kaatopaikoilta. Haihatukselle on ehdotettu ison hallin hommaamista, josta voisi käydä valitsemassa milloin mitäkin. Toisaalta monet ihmiset tarjoavat Haihatukselle materiaalia, jota otettaisiin mielellään enemmänkin vastaan, jos vaan olisi sitä varastoa.

Nyt on siis kuitenkin tällainen virtuaalinen kaatopaikka, jossa toivomme tavaran vaihtavan omistajaa. Kaatis on ilmainen, sinne voi sähköpostilla ilmoittaa tarvittavaa tai luovutettavaa roinaa.

Käykääpä kaatiksella!