1413186.jpg

Haihatuksessa on talvisesta säästä huolimatta nähty ensimmäiset kesän merkit; ympäristötaiteilijoita pellolla!

Jyväskyläläiset taiteilijat Kaisa Lipponen ja Päivi Hirvi aloittivat tänään ympäristötaideteoksensa tekemisen Haihatuksen pellolle. Siis fyysisen tekemisen, suunnittelupuolta he ovat jo tehneet pitkään ja hartaasti. Intoa puhkuen nämä kaksi paljon puhuvaa naista esittelivät meille sunnitelmaansa pellolle tulevasta väriympyrästä ja peltokasvuston manipuloimisesta ihmistahdon mukaiseksi.

Teoksessa tuntuu olevan varsin hyvä flow elikkä tekemisen imu. Taiteilijat olivat tyytyväisiä pellon tämän hetkiseen lumitilanteeseen, koko kesän alati muuttuva ja dokumentoiva teos oli hyvä aloittaa puhtaalta hangelta.

Heinäkuun toisena sunnuntaina joutopäivien aikaan on pellolla teoksen keskellä tarkoitus tapahtua Interaktiivinen symbolistisen ympäristötaideteoksen sosiaalipsykologinen muutostilaisuus - toisinsanoen niittytalkoot, ohjattua osallistumista ympäristötaiteen parissa.

Sitä ennen kuitenkin tapahtuu vielä paljon kun pellolla ovat vastatusten luonto ja ihminen. Saas nähdä kumpi taipuu, pelto vai taiteilija.