Haihatuksen Henki kokoontui itsenäi1291640591_img-d41d8cd98f00b204e9800998esyyspäivän alla. 

Vuoden viimeinen kokous oli pikkujoulun hengessä kevyt ja sisälsi lähinnä muita esille tulevia asioita. Haihatuksen kehittämissuunnitelma herätti hyviä kysymyksiä ja tervettä aprikointia. Lopputulemaksi pöytäkirjan kirjoittaja kuitenkin ymmärsi ettei mitään tapahdu, jossei mitään tee. Ei, eivät nämä Hengen kokoukset silti ole mitään telkkarin Ihmisten puolueen kokousten kaltaisia, vaikka puhetta piisaa ja puheenjohtaja on korrekti. Erittäin ansiokkaasti puheenjohtajuutta viimeiset kolme vuotta hoitanut Pekka Suomäki huomioitiin Haihatuksen virallisella standaarilla.

Samaan aikaan toisaalla käytiin toista tärkeää keskisuomalaista kulttuuria kehittävää kokousta.

Taidetoimikunta valitsi kaksi uutta läänintaiteilijaa: nuorten kulttuurin ja kulttuurituotannon läänintaiteilijat. Haihatus on jo kovasti kaivanut yhteistyökumppanikseen kulttuurituottajaläänintaiteilijaa. On näet välillä niin kovin yksinäistä toimia pienellä maalaispaikkakunnalla, jossa ei kunnan puolesta ole ketään kulttuurin asiaa hoitavaa. Nyt siis saimme pätevän kumppanin edistämään maakunnan kulttuurielämää ja toivomme todella ettei se Keski-Suomi tarkoita pelkästään Jyväskylää vaan myös Joutsaa.

Iloitsemme suurin odotuksin ja aiommekin napata valituksi tulleen Ilmolan Sarin heti ensi töikseen Haihatuksen takahuoneeseen pullakahville.

kuvassa Turakka Purhosen taiteilijapariskunta kiinnittämässä Täysikuuta Haihatuksen ylle