341968.jpg
Olipas kulttuurikas viikko!

Pyhänä nautimme tangomusiikista kahvila Hypoteekissa, missä kesäjoutsalaiset ja osin ympäri vuodenkin rantsillaan Pappisissa majailleet Ulla-Maria Linjama ja Nikolai Blad esittivät Monosen, Kärjen ja muutakin tangoa etnomaustein uutukaiselta levyltään Unto, Toivo ja Rakkaus. Olipas upea esitys, taidokas, lämmin ja sopivan rosoinen.
Yhteystiedot otimme talteen, joskos vaikka joskus jotain virittelisimme. Ulla-Marian  tunnemme jo ennestään; hän on monivuotinen haihatuskävijä ja tiedämme hänen järjestävän Pappisisten pienellä kesäkioskilla runo- ja musiikkitapahtumia omaksi ja muiden iloksi, sosiaalisen hyvinvoinnin merkeissä.

Keskiviikkona haimme loput Koskisen kokoelman veistoksista Korpilahdelta ja illalla oli kirjastossa runoraati. Paikalliset runoilijat lausuivat runojaan ja runon ystävistä koottu raati tuomaroi. Itsekin sain tällä kertaa kokea tuomarin pallilla istumista. Viime vuonna ensi kertaa pidetty raati yllätti yleisömenestyksellään, eikä tänä vuonna taidettu jäädä vähemmälle väelle. Onpas täällä runokasta väkeä.

Eilen sitten olikin tanssitaiteen vuoro. Kertokoon siitä Liiketunnistin tarkemmin.

Tangokonsertin, runoraadin, veistostaiteen ja tanssitapahtuman väliin mahtuu hermoja repivää rahoitussirkusta. Ei yhtään pelleilyä, mutta akrobatiaa ja nuorallatanssijan taituruutta tarvitaan aina rahoitushakemusten tekemisessä.