1270368820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haihatusekskursio tutustumassa Vihreään Makasiiniin helmipakkasten aikaan 2010

Kulttuurin kiertotien pää alkaa häämöttämään. Kolme viimeistä kiertuenäyttelyä pistää kevääseen vipinää. Kaiken lisäksi näyttelyt ovat kovin eri puolilla maantieteellisesti; Lappeenranta, Kerava ja Pieksämäki. Kiertueideologiamme mukaisesti näyttelytilat ovat hyvin erilaisia: Lappeenrannan linnoituksen vanha varustemakasiini, Keravan vankilan puutarha ja Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenin näyttelytila. Kaikki kolme ripustetaan ja rakennetaan parin viikon sisällä huhti-toukokuun vaihteessa ja heti perään puretaan Tampereella Manual. Eipä tule tylsää eikä tekemisen puutetta.

Lappeenrannan Makasiinissa kävimme kovien pakkasten aikaan tutustumassa porukalla. Tila on haastavan hieno ja näyttelystä on tulossa sen mukainen. Matka tuotti hyviä ideoita, jotka hioutuivat sähköpostin välityksellä timantiksi. Nimeksi kehkeytyi yhteisen pähkäyksen jälkeen Päästä päähän.

Talviaika onkin kulunut tiiviisti toimistotuoliin juurtuen, joten innolla odotan pääsyä keväiseen ripustusrutistukseen, ulos toimistosta ruumillisen työn ääreen. Okei, on siinä vähän kauhunsekaista painettakin mukana, tiedän että fyysisesti rankkaa se tulee olemaan.

Uskon myös, että Kulttuurin kiertotien päättyessä Päästä päähän -näyttelyn sulkeutuessa elokuun alussa, tulen tuntemaan suurta haikeaa helpotusta.