Taustalla Pekka Suomäen esine/materiaalikoosteita, edessä Mauri Korhosen 'Direktiivin ehdot täyttävä huhtakaskikuusikko Ylä-Savossa'

Eilen avautui Lapinlahden taidemuseossa Kulttuurin kiertotien Pillimehua ja pilsneriä -näyttely. Kymmenen Haihatuksen taiteilijaa: Raimo Auvinen, Heikki 'Morgan' Hämäläinen, Mauri Korhonen, Outi Markkanen, Merja Metsänen, Sauli Sormunen, Pekka Suomäki, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen ja Vesa Väänänen ovat tuoneet museoon vakavaa taidetta leikkimielisyyden pilkkeellä.

Ainakin avajaispäivänä saimme kiittävää palautetta; 'innostaa tekemään itsekin', 'erinomainen ripustus' ja 'näyttely on niitä, jotka jäävät ylitse muiden mieleen pitkäksi aikaa'.

Toivottavasti jatkossakin yleisö on yhtä mieltä, itse ainakin olemme tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka jossain vaiheessa viikon ripustusurakkaa oli tulla uskonpuute teoksia pyöritellessä. Lopulta täytyi jopa poistaa muutamia teoksia kokonaan, ei siksi että olisivat olleet huonoja tai etteivät olisi istuneet teoksina kokonaisuuteen, vaan jotta saatiin tilaa rauhoitettua. Oli nimittäin vaarassa tulla tukkoinen näyttely, mutta pienellä karsimisella saimme siihen ilmaa ja raikkautta. Siksi olikin hienoa kuulla alan ammattilaiselta kehuja nimenomaan ripustuksen onnistumisesta.

Taidemuseon alakerran työpajatilaan rakensimme Palikkapajan, jonne toivomme kaikenikäistä väkeä luomaan omia teoksiaan esille. Eilen sinne näytti syntyvän päivänpoliittisesti ajankohtaista ja kantaaottavaa taidetta.

Tänään klo 14 vedämme neljän taiteilijan porukalla opastetun kierroksen ja sitten jätämme näyttelyn museon Mikon ja Riitan hellään huomaan.