1245441888_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maria Stereon Kesätauolla Haihatuksessa 2009

Jaksan vuodesta toiseen jankata tätä asiaa: Kaikki merkittävät kesänäyttelyt ovat avoinna juhannuksenakin! Aiemmin juhannus oli hyvä näyttelypäivä, väkeä kävi paljon, kunnes eräänä kesänä Ylen uutisissa virheellisesti väitettiin näyttelyidenkin olevan juhannuksen suljettuina. Se romahdutti kävijämääriä.

Tänäisenä aattopäivänä näytti kuitenkin jo paremmalta. Jotkut kävijät tosin vielä varmistivat etukäteen aukiolon, jolloin pääsimme vakuuttamaan että Haihatus on todella avoinna joka päivä ja erityisesti juuri juhannuksena. Toivottavasti huominen jatkuu samaan malliin.

Aattoillan vietimme ympäristötaideteokseni parissa. Tahtotila -niminen teokseni on rakenteilla  pihassa ja siinä on ilmaantunut  hiukan teknisiä epävarmuuksia. Mies (tässä tapauksessa isolla alkukirjaimella) ei ole ihan vakuuttunut rakennelman kestävyydestä ja minäkin enää toivon, usko alkaa olla heikkoa tässä kohtaa. Mies onneksi auttoi teknis-strategisissa kohdissa päätään puistellen ja naurahdellen.

Jos ei onnistu niin täytyy harmitusta lievittää silla ajatuksella että prosessihan se tärkeintä on ja aina oppii. Jossei muuta niin tekemään pienempä teoksia, mieskin juhannuksen valoisassa yössä naputellen haikaili vanhoja hyviä aikoja jolloin minullekin riitti taulujen maalaaminen.

Toisaalta voisi sitä huonomminkin juhannustaan viettää, taidetta tehden ei huku, ei polta metsää eikä (välttämättä) saa edes krapulaa.