1791217.jpg
Liisa Parhiala; Varis

Alkukesästä ostin viidelläkymmenellä sentillä nuoren taiteilijaystäväni näyttelystä yllä olevan Varis -piirroksen. Pidin siitä koska varis on lempilintujani ja työssä oli niin rohkeasti käytetty värejä; punaisen värin käyttäminen harmaassa linnussa osoitti rohkeutta ilmeisestikin koulussa tehdyssä piirustuksessa. Erityisesti ihastuin (koulutyössä) poikkeukselliseen akvarellin ja pastelliliidun yhdistämiseen.

Liisa on vasta kymmenkesäinen mutta on pitänyt jo monta taidenäyttelyä kotonaan ja tänä kesän jo parissa paikassa muuallakin; paikallisen nuorisoseuran Talkooteatterin kesäteatteriesityksen yhteydessä ja ystäväperheen maatilan navetassa. Taiteilijan uraa hän aikoo jatkaa aikuisenakin. Taiteilijatoverina saanen vuosien mittaan seurata toteutuuko haavemmatti ja kuinka monta kertaa suunnitelma ehtii teinivuosina vaihtumaan.

Liisan taidenäyttelyyn oli ilmainen sisäänpääsy, samoin on Kivinokan ympäristötaidenäyttelyyn Helsingissä, jossa on lisäksi ensi tiistaina 5.8. opastettu luonto- ja taideretki klo 18 alkaen. Sitä suosittelen.

Kivinokka 2008 -näyttelynkin tunnuksena on varis:

1677751.jpg