Ihatsu Art avajaiset 28.8.2009

Viikko ei ollut yhtään liian pitkä aika Ihatsu-kokonaisuuden rakentamiseen. Ihan viime hetkeen asti teimme työtä loppua kohden lisääntyvällä väellä.

Kalle tuli torstai-iltana, joten ensi töiksi perjantai-aamuna pojat nostivat Ihatsun talon  H Y V I N pehmuiselle katolle E R I T T Ä I N  hataran näköiseen savupiippuun Kallen savukiehkuraa muistuttavan veistoksen nimeltänsä 'Kissa päällä kylmän tuhan'. Heidän ei tarvinut kuitenkaan yhtään pelätä, sillä minä tein sen heidän puolestaan silmät kiinni tikkaita pidellen.

Pekka toi tullessaan tosi tyylikkäät opasteet, jotka saatiin paikoilleen parahultaisesti iltapäivän mittaan.

Avajaiset sujuivat leppoisissa merkeissä. Väkeä oli sopivasti eli oikein hyvin, ja heistä moni luultavasti ensimmäistä, vaan eivät ehkä viimeistä kertaa taidenäyttelyn avajaisissa. Puheenjohtajamme lausui muutaman virallisen kehauksen Ihatsun pihassa ja siitä jatkoimme auto-letkassa ympäristöteosten kautta Reittulan Riiheen, jonne kyläläiset olivat valmistelleet ihan aidot ohjelmalliset Hupatus -iltamat. Illan pimetessä saimme vielä kokea upean valoshown Reittulan tyyliin.

Jatkoja juhlimme omassa porukassa majapaikkamme pihatulen äärellä syöden, juoden ja paljon puhuen. Olipas elvyttävää! Lauantain pyhitimme vain pieneen puuhasteluun ja sunnuntain aloitimme reippaasti viemällä yhdellä peräkärryllä vahvistetun kaksi autokuormallista taidetta Taidehalli Art Annaan ja saimme siellä ripustuksen hyvään alkuun. Tiistaina on tiedossa taas avajaiset. Ehkä hiukan erilaiset kuin edelliset, mutta toivottavasti samaa väkeä näemme sielläkin.

Ihatsu Art on avoinna marraskuun puolelle, Reittulan Riihen sisätiloissa oleva näyttely on katsottavissa syyskuun ajan. Etteköhän jo lähtisi! Yöpyä voi tarvittaessa vaikka Runnin kylpylässä, miten olisi eksoottinen syysretki taiteen ja kauniin luonnon ääreen.