1275242038_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kalle Turakka Purhosen Täysikuu nousi Haihatuksen ylle Helluntaina

Erittäin salainen kesänäyttely on enää kahden taiteilijan töitä paitsi ripustettu. Helluntaina pidimme perinteisen ripustusviikonlopun, jolloin kiitettävän moni pääsikin tuomaan ja ripustamaan omiaan ja vähän toistenkin töitä. Monia käsiä tarvittiinkin avuksi vaikkapa Täysikuun nostamisessa taivaalle, mutta niinpä se nyt siellä mollottaakin yötä päivää koko kesän.

Mediataide on tuottanut taas päänkivistystä ja rumia sanoja. Onneksi ryhdyin ajoissa testailemaan laitteita ja Raimo ymmärsi käydä uusimassa muutaman vempeleen niin johan rupesi toimimaan. Heh, syynä toimimattomuuteen ei ollutkaan minun taitojeni puute vaan laitteiden huono kunto.

Tänään roudailimme jumalattoman suuria tv-vastaanottimia vintiltä alas ja ylös selostamotorniin. Onneksi olivat Margarita ja Juha parhaillaan ripustamassa mustaa huonetta, että saimme apuvoimia tornin rappusissa. Jälleen päätimme että ensi vuonna kyllä hommaamme kevyemmät telkkarit, eihän tässä jatkuvassa vanhojen isojen toosien roudaamisessa ole järjen häivää, kun kuulemma ovat keksineet jo kevyempiäkin.

Avajaisiin on kaksi viikkoa aikaa. Tavallaan se kuulostaa paljolta kun melkein kaikki ovat jo paikoillaan, mutta tiedän että tästä ei vauhti eikä hommat vähene kahteen viikkoon. Kaikenkarvaista fiksailemista, ikkunanpesua, teoslistoja ja tiedottamista piisaa yllin kyllin. Hommien lomassa käymme viikon kuluttua purkamassa Pieksämäen Poleenista Numero johon soititte... -näyttelyn, se kannattaisi käydä katsomassa ensi viikolla, jos on jäänyt joltain vielä näkemättä. Keravan vankilan puutarhassa ja Lappeenrannan Linnoituksessa olevat näyttelyt sen sijaan jatkuvat vielä pidempään, Keravalla Vankilan puutarhassa -näyttely 15.6. asti ja Lappeenrannassa Päästä päähän peräti 1.8. asti.