1496030.jpg

Haihatuksen talossa ei ole saunaa, eikä edes puulämmitystä, sillä kulttuurilaitos ruokkii rahoillaan öljy-yhtiön pohjatonta rahakirstua. Kyllä, hävettää se! - ja harmittaa. Olisi se ihana saada vanhaan taloon sille kuuluva puulämmityksen tuoksu ja tunnelma. Miesväki kaipaa sitä saunaa myös,  ja kaikenlaisia suunnitelmia sinkoilee aina välillä. Ja olihan meillä yhtenä jouluna puutarhakeinun ympärille viritelty kevytpressuteltta-sauna!

Halkokuorma tuli kuitenkin tänään pihaan. Oikein hyvin syttyvän ja palavan näköistä puuta onkin! Ne nyt vaan kuitenkin ovat tällä kertaa taiteen materiaalia kesänäyttelyyn tulevaan teokseen.

Näin se pikkuhiljaa alkaa rakentumaan, viime viikonvaihteessa pikkusen haravoimme pihaa, näyttelytilan lattian maaluut on osin tehty ja vintilläkin ovat kattohirret jo saaneet valkean värin. Lähipäivinä siivoamme näyttelytilat tyhjiksi ja 9-10.5. olemme kutsuneet taiteilijoita tuomaan töitään.

Kesäesitettä olen piirrellyt kohta viikon päivät. On se kuulkaas välillä vaikeeta saada rennon letkeää piirrosjälkeä! Mutta kyllä se sieltä jonain aamuna pirteästi piirtasten tulee, kunhan ensin on hyvin suunniteltu ja harjoteltu.