viimestä silausta  Lapinlahden taidemuseolla lokuussa 2009

Pillimehua ja pilsneriä alkaa olla lopussa Lapinlahdella, puramme näyttelyn maanantaina ja tiistaina. Pistin äsken Sormusen Saulille viestiä purkusuunnitelmista ja kysyin ehtiskö hän mukaan purkuun. Samalla kerroin ikävät uutiset; Saulin veistos oli lapsiryhmän vierailun tuiskeessa pudonnut ja saanut pienen kolhun alanurkkaan. Sauli vastasi että "maanantai käy, kaikki käy, kaikkia meitä maailma kolhii, se vahvistaa!" Saulilla on oikea asenne, se piristi päiväni.

Tässä pystytysten ja ripustusten väleissä teemme välillä omaa taidettakin. Raimo on jo toista viikkoa rakentanut Tampereen Manual -näyttelyyn uutta teostaan työhuoneeksi näppärästi kehkeytyneessä (kaaostuneessa) näyttelytilassa. Vähän päästä sieltä kuuluu: "MEERJAA! tuus käännetään tämä!" tai "sanos nyt, kuinka tää tehtäis". Sen verran voinen teosta valottaa että syntymässä on suuri, musta, miehinen, ajankohtainen ja piikikkäästi kantaaottava teos. Tänään kiersimme Joutsan kahta rautakauppaa ja yhtä Tokmannia etsiessämme styroksin päälle liimattavaa materiaalia. Tutkimme jopa paikkakunnan vahakankaat sillä silmällä, mutta onneksi kotoa löytyikin sopivaa rullakaihdinkangasta.

Itsekin olen omia Tampereen teoksiani rakennellut  ja välillä päässyt jopa piirtämään tilattuja kuvituksia. Tilattujen kuvien piirtäminen annetusta aiheesta tuottaa aina alkuun tuskaista ähisemistä ja runsasta ajan sekä paperinkulutusta. Piirtäminen on kivaa, mutta haasteellista. Kun lopulta olen itse tyytyväinen lopputulokseen, eikä kotikriitikkonikaan sano että kyllä sä pystyt parempaankin, lähetän kuvat ja syön sormiani hädissäni. Onneksi kuitenkin aina on myös tilaajalle kelvannut.

Ihan yllättäin olen  piristynyt väsäämään omia henkilökohtaisia kotisivuja ja ne taitavatkin tulla valmiiksi asti itse tehden. Jyväskylässä vaikuttava perheen ehdottomasti kriittisin oikolukijani kyllä jo antoi yllättävän myönteisen lausuntonsa, tosin ison viilauslistan kanssa. Lähipäivinä sen kuitenkin päästän ilmoille. tättärää.