1305293529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään tulivat ripustamaan kesänäyttelyosuuttaan Ilkka Virtanen Kangasalta ja Pinja Riihinen Jyväskylästä. Ilkka toi puuveistoksia, Pinja puolestaan raahasi jätesäkeissään ihan "muuta" materiaalia.

Ilkka sai nopeasti teoksensa aseteltua, vaikka veistosten asetteleminen uuteen tilaan keskenään keskustelevaksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi on toki aina pyörittelemisen paikka.

Pinja puolestaan teki enemmänkin kuin pyöritteli.

Hän rakensi kokonaan vintille suurikokoisen installaationsa sadoista talven mittaan keräämistään tekstiilinkappaleista. Kierrätysmateriaalia  on Pinjan teokseen haettu puskaradion ja sosiaalisen median välityksellä. Hyvin on toiminut, materiaalia taisi tulla jopa yli tarpeen.

Pinja on aloitteleva taiteentekijä, jonka otteet olivat ihan oikeat; velipoika oli auttamassa miehisemmissä rakennushommissa ja taiteilija itse keskittyi olennaiseen. 1305293602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kierrätysmateriaalia kaivataan nyt myös Outi Markkasen teokseen, joka on tulossa Haihatuksen puutarhaan.

Kelpaavia ovat kaikenlaiset pullopalautukseen kelpaamattomatkin muovipullot; ketsuppi-, shampoo-, mehu- yms. Niitä voi toimittaa Haihatukseen tai Joutsan K-Marketin pihassa olevaan keltaiseen keräyslaatikkoon. Tai tietysti suoraan Outille Konnevedelle tai Jyväskylään. Yhteystiedot annan tarvittaessa. 

Pulloja on jo koko mokoma kertynytkin, mutta lisää vielä tarvitaan.

 

Kuvissa
ylhäällä Ilkka Virtanen
alhaalla Pinja Riihinen