1867737.jpg

Näyttely päättyi pari viikkoa sitten, mutta elämä jatkuu silti tiukasti työn touhussa. Demarin Keski-Suomen Viikko kirjasi vielä Haihatuskesän nippuun näin.

Taiteilijat ovat käyneet purkamassa töitään, purku tapahtuu aina nopeammin kuin pystytys, mutta toki teokset joita on paikanpäällä kauan rakennettu vievät aikaa toiseenkin suuntaan. Purhosen Pekka purki kaksionsa kun ei kauppa käynyt ihan ostamiseen asti. Kiinnostusta on kyllä ollut, Pekalle Lahteenkin oli kesällä kaksiosta soiteltu -tosin ei ostomielessä vaan kiittävän palautteen merkeissä. Lipposen Kaisa teki pitkän päivän purkaessaan puupinonsa ja siivotessaan pellolta opasteet, narut, kivet ja pressut. Eipä heti taida tulla mieleen tuommoiset seinienpurkamiset, keittiökalusteiden roudailemiset, puusouvit ja  kottikärryhommat taiteilijuudesta puhuttaessa.

Nyt kun näyttely on jo lähes kokonaan tyhjennetty, materiaalia tuntuu tulevan tilalle.
Viikko sitten soitti koululta parikin opettajaa, että tulkaa ihmeessä hakemaan vanhoja koulukirjoja, ettei tarvitse heittää roskalavalle! Teimme pikaisen taiteilijapuhelukierroksen vanhojen koulukirjojen tarpeesta taiteen materiaaliksi ja saimme vastaukseksi innostunutta "vahvaa ehkää" ja varovaisempaa "hmm, saattaa olla- ehkää". Haimme siis kirjat pois, varsinkin kun itseämmekin ne (ehkä) kiinnostavat.

Tänään soitteli puolestaan Joutsasta vanhan talon ostanut nuori rouva, että täällä olis varaston tyhjennys menossa ja erinäistä tavaraa lavalla kaatikselle menossa, "jos kiinnostaa, niin tulkaa hakemaan!". Aarteiksi valitsimme muutaman nostalgisen ensolevyn ja satakunta polkupyörän pyörän rengasta. Erityisesti vanha Fennia Patria -kyltti sai Raimon silmät vilkkumaan. Sitä ei varmasti viedä keväällä kaatikselle, mutta muiden tilanne tarkistetaan viimeistään parin vuoden päästä; jos ei tarvetta tule, niin jokakeväiseen kaatiskuormaan vaan.
Pitäisi olla taiteen materiaalikeskusvarasto pihassa, minne voisi kerätä materiaalia, vaan kun ei ole, niin täytyisi osata välillä vähän jarrutella. Kuitenkin, jos olisimme päättäneet tänäänkin olla järkeviä jarruttelijoita, niin tuokin Fennia Patria olisi jäänyt löytymättä.