Kesätaidenäyttelyiden kulttuuritarjontaahan on tavattu rikastaa poikkitaiteellisella oheisohjelmalla.  Haihatus ei aio poiketa hyvästä traditiosta, vaan aloittaa kesäohjelmistonsa kirppusirkuksella heti juhannuksen jälkeen. Tiistaina 24.6. ja sunnuntaina 29.6. klo 12. esiintyy Haihatuksessa kaikista pienin sirkus, Sirkus Minimus Pulex, jonka johtajana toimii monipersoonallinen sysmäläinen Hämäläinen -tällä kertaa tirehtööri H.J.Morganin saappaissa. Tirehtööri pyrkii pitämään kirppunsa aisoissa puolisen tuntia kestävän huiman esityksen ajan, mutta herkkähipiäisimmillä saattaa kulttuurinkutinaa silti ilmetä.

Päijäthämäläiset sysmäläiskirput eivät ole uhka keskisuomalaiselle Joutsalle, vaan pikemminkin osoitus pienimmistä pienimpien laajakatseisuudesta ja rajattomuudesta, niin maantieteessä kuin taiteessakin. Sirkus Minimus Pulex hivuttaa taiteen kirppuja esille taide-, tieto ja huviryväs Morganismista käsin.

Ti 24.6. ja su 29.6. klo 12 kirppusirkus: Sirkus Minimus Pulex, tirehtööri H.J.Morgan ohjaa kirppunsa huikeisiin suorituksiin Haihatuksessa. Esitys sisältyy Haihatus -näyttelyn pääsymaksuun 7€/2€.

1668672.jpg