1305008120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joutsan kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti myydä Koiravuoren kurssikeskus -kiinteistön Haihatuksen Henki ry:lle.  Asiaa käsiteltiin valtuustossa jo toistamiseen. Kunnanhallituksen yksimielisestä myyntipäätöksestä huolimatta valtuusto päätyi kokouksessaan 28.3. yhden äänen enemmistöllä asettamaan kiinteistön ensin julkiseen myyntiin. Muita kiinnostuneita ostajia ei kuitenkaan ilmaantunut.

Keväisen puolentoista kuukauden aikana on Joutsassa kuitenkin käyty paikkakunnan tasolla ennennäkemättömän kiivas kulttuurikeskustelu puolesta ja vastaan. Kylläpä nyt onkin tieto kulkenut ja ilma raikastunut, eikä valtuustossakaan enää eilen puhuttu Haihatuksen epämääräisyydestä.

Haihatus on siis nyt ostamassa niin sanottua Koiravuoren kurssikeskus -kiinteistöä, joka sijaitsee jouhevasti "samalla tontilla" Haihatuksen kanssa.  Siihen kuuluu kolme taloa; yksi pieni liiteri, asuntolarakennus ja päärakennus, jossa toimii tällä hetkellä Joutsan päiväkeskusyhdistys. Monille haihatuskävijöille on päiväkeskusyhdistyksen Toivon Tori -kirppis jo tullutkin tutuksi. 

Meininki olisi kehittää Haihatuksesta monialainen taidekulttuurin keskittymä. Yhteistyökumppaneita on jo alustavasti kosittu mukaan ja moni on jo sanonutkin että wau, hyvältä kuulostaa, ruvetaan hommiin.

Päiväkeskusyhdistykselle suomme rauhan olla päärakennusessa vuoden 2013 loppuu saakka, siihen mennessä on Joutsan kunta luvannut järjestää yhdistykselle korvaavat tilat muualta. Me suunnittelemme sinä aikana yhteistyökumppaneidemme kanssa oman toimintamme talossa valmiiksi.

Piharakennusta alamme katsastamaan remonttimielellä ja rahoitusta etsien heti talon tyhjennyttyä sinne varastoiduista huonekaluista. Siihen aiomme toteuttaa Fantasia-museo nimellä kulkevan pysyväisnäyttelyn. Jossain vaiheessa kevättalvea Fantasia oli kyllä vähällä muuttua Utopiaksi.

Jälleen kerran on siteerattava muumimammaa; asioilla on tapana järjestyä.